Meer dan 90 belangstellenden voor informatieavond Wageningen op Zon

informatieavond 160x160Meer dan 90 belangstellenden bezochten de informatieavond op 27 mei 2015 van Coöperatie Wageningen op Zon over deelname aan de zonnecentrale op de diepwatertank van MARIN. De avond werd bij MARIN op locatie gehouden.  Stephan Brinkmann, lid van het management team van MARIN verwelkomde de bezoekers en introduceerde kort de motivatie van MARIN om een groot dak ter beschikking te stellen aan een coöperatie van Wageningse burgers die gezamenlijk hun eigen duurzame stroom willen opwekken. Voor MARIN, ook participant van de Stichting Zonne-energie Wageningen, is de motivatie ideëel en draagt MARIN op deze wijze bij aan het verduurzamen en energieneutraal maken van Wageningen.

Het oprichtingsbestuur van Coöperatie Wageningen op Zon, Frank Zegers, Willem van Riemsdijk en Wolf Bierens stelt zich vervolgens voor en daarna volgt een presentatie afgewisseld met ruimte voor vragen van de bezoekers. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Achtergrond en projectopzet
  • De coöperatie
  • Het systeem en de systeemleverancier
  • Levering van de door u opgewekte stroom en de energieleverancier
  • Financiële aspecten
  • Wijze van deelnemen

De bezoekers zijn enthousiast en de avond besluit met enige ongerustheid over de toewijzing van zonnestroomdelen. Kan een ieder die dat wil wel zonnestroomdelen toegewezen krijgen gezien de overschrijving bij de voorinschrijving?

Inmiddels stromen getekende deelnameovereenkomsten binnen bij de Coöperatie.

20150527 informatieavond wageningen op zon